Отварят голяма ски писта на Беклемето

ски, сняг

Снимка: pixabay.com

Голямата ски писта в планинския курорт Беклемето от четвъртък ще бъде отворена, съобщи пред БТА Цветомир Таслаков от ски центъра. В момента в курорта вали сняг, но пистата се подготвя и с изкуствен. Сега скиорите използват малката при хотел „Сима“.

Таслаков очаква по-добър от миналогодишния ски сезон, с повече сняг и посетители. Хотелите в района са пълни за новогодишните празници и вече туристите са започнали да пристигат и на пистите, като най-много са отседналите в село Чифлик.

Работното време на пистите е от 9 до 16.30 часа, като след Нова година ще има възможност и за нощно каране на малката писта от 18.30 до 22 часа.

Цените са като миналогодишните. Дневните карти за влек са 15 лева за възрастни и 7 лева за пенсионери и деца, като се предлагат и полудневни. Ски оборудването на ден за възрастни е 20 лева, а за деца до 16 години – 15 лева, като се правят отстъпки при наемане за повече дни.

Курортното селище предлага обучение на скиори. Ски училището разполага с осем лицензирани учители. Цените на час варират от 15 до 23 лева, като има и групови обучения. Целодневният индивидуален курс е 70 лева. Влекът за обучаващи се е безплатен.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *