Как да разчупим леда с непознатите в самолета, автобуса или влака

самолет

Снимка http://www.freeimages.com/

Когато пътувате сам със самолет, влак или автобус, винаги имате нужда от късмет за човека, който ще седне до вас. Понякога може да се изненадате как един непознат след няколко часа се превръща във ваш приятел или бизнес партньор, но не са малко случаите, в които се налага да водите безсмислени разговори, да слушате силна музика или да търпите неприятни миризми.

Когато става дума за етикет на отношение към непознат, послушайте психолозите. „Мейл Онлайн Травъл“ разкрива съветите на психоложката Джуди Джеймс, която подчертава, че от съществено значение за крайния резултат от отношенията ви със съседа по седалка, е да разчетете правилно езика на тялото.

Когато лицето на човека до вас е безизразно, „празно“, това означава, че той не иска да комуникира с останалите, предпочита да остане невидим. Лесно можете да разпознаете това, ако усетите, че човекът до вас не изразява никакви емоции с очите си и непрестанно се взира в пространството, без погледът му да е привлечен от нещо конкретно.

Хората използват мобилните си телефони, за да създадат бариера с околните. Това са случва, когато човек е незаинтересован от разговор с хората около него. „Когато видите някой погълнат от SMS-и или чат, това е сигурен знак, че не иска да си комуникира с вас“, казва психоложката.

Ако все пак искате да завържете разговор с човека до вас, е добре да започнете с размяна на реплики относно някакъв споделен опит. Понякога влаковете и самолетите закъсняват, храната е лоша, умирате от студ заради климатика или сте попаднали в турбуленция – именно това са темите, които биха могли да стопят леда при първоначалния контакт между двама непознати.

Ако още в началото усетите романтичен интерес към човека до вас, е добре да бъдете много внимателни. Ако искате да флиртувате, най-добре е да не стоите до въпросния човек, тъй като позицията на тялото ви го кара да се чувства уязвим. Опитайте се да накарате човека до вас да се почувства комфортно, като му позволите да има добра видимост към вас. Каква е втората крачка за флирт в автобуса, влака или самолета – хуморът е най-сигурната форма на флирт при тези обстоятелства, съветва психоложката.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *