Продават емблематичен хотел на императрица Сиси за 1,2 милиона евро

Императрица Сиси

Снимка Уикипедия

Срещу сумата от 1,2 милиона евро можете да се сдобиете с хотел с история. Историческата сграда със 74 спални е построена от императора на Австрия, краля на Унгария, Хърватия и Чехия Франц Йосиф I и императрица Сиси през 1869 г. Хотел Керъл в Байле Херкулане, Румъния, е използван от кралските особи в продължение на години за активна почивка.

Хотелът е замислен и като база за осигуряване на лечение за ранени войници. Императорът завършва изграждането му през 1869 г. и го нарича хотел Рудолф, на името на сина си. По-късно сградата става известна като Траян и е принадлежала на династията на Хабсбургите до подписването на договора от Версай през 1919 г. .

Императрица Сиси е притежавала апартамент на първия етаж, в който споделя, че обичала да отсяда. След края на Втората световна война, хотелът е даден на Румъния като компенсация. От тогава е преименуван на хотел Керъл.

Носталгични снимки разкриват разкоша на хотела – бяла сграда с колони и декоративни арки. По-съвременните цветни изображения показват поддържани градини, пълни с цветни лехи и фонтан.

Хотелът определено има потенциал да възвърне славата си и да се превърне в любимо място за туристите. Преди това обаче трябва да бъде напълно реновирана. За 1,2 милиона евро новите собственици ще получат 80 729 квадратни фута земя.

Хотелът е функционирал до 2005 г., но е затворен преди малко повече от 10 години, тъй като сградата се руши. Настоящият собственик е започнал ремонта през 2011 г. Хотелът се намира в древен град с минерални извори и определено може да се похвали с „най-богата история в Румъния“.

По времето на римския император Траян войниците му веднага установили лечебните и възстановителни свойства на горещите минерални извори. На следваща година императорът създава малък курорт за лечение точно на това място.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *