Шеф в Германия позволи на служителите си да почиват, когато пожелаят

Лайпциг

Явно по Коледа наистина стават чудеса! Германски шеф обяви пред служителите си, че в знак на благодарност през следващата година няма да брои почивните им дни, а като бонус – персоналът ще може да почива колкото пожелае, без това да рефлектира върху заплатата им.

Основателят на German hotel broker company Улрих Кастнер решил да възнагради 37-те си служители, като им съобщил, че нововъведенията влизат в сила веднага. От странния подарък на шефа ще могат да се възползват служителите в проекта Myhotelshop.de, базиран в източния германски град Лайпциг.

41-годишният Кастнер заявява: „Екипът е доказал, че може да носи отговорност. Това е най-важното за мен. Моите служители не би трябвало да работят според очакваното, а за постигането на целите“. Шефът, разбира се, подчертава, че най-важното за него е, че когато служителите му използват отпуската си, няма да оставят преди това недовършена работа.

Кастнер заявява, че „новите мерки“, които смята да приложи, ще го освободят от отговорността за добрия личен живот на служителите му. Според него, щом той им позволява да почиват, когато пожелаят, те сами избират момента, т.е. сами носят отговорност за баланс между работата и личния си живот.

не е учудващо, че служителите реагирали позитивно на промените. 30-годишната Ребека Оелзе заявява, че харесва работата си в компанията, и макар че имала право на 25 дни годишен отпуск, имала нужда да увеличи почивката си с още пет дни. „Прекарат общо три седмици и половина със семейството си на брега на Балтийско море“, споделя тя.

26-годишната Жозефин Дил пък споделя, че докато е в отпуска, продължава да работа извън офиса. „Ако добре планираш работата си в офиса, би могъл да използваш пълноценно отпуска си. Така мислите ти няма да са обсебеди от случващото се в офиса и ще знаеш, че най-важното е да си почиваш. Това обаче може да се случи, ако си си свършил добре работата“, казва Дил.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *