EasyJet въвежда солени такси за допълнителен ръчен багаж

самолет, багаж

Снимка pixabay.com

Голяма част от пътуващите със самолет предпочитат да не чекират багажа си на летището, а да разчитат на ръчен багаж по време на полет, за да си спестят пари от резервацията на полети. Единственият проблем би могъл да не знаете какво имате право да вземете в ръчния си багаж, така че да не заплащате допълнителни такси.

Една от най-популярните британски нискотарифни авиокомпании – EasyJet, позволява да качите на борда със себе си единствено една чанта ръчен багаж. Изискванията са размерите й да бъдат 56 Х 45 Х 25 сантиметра, като в тях са включени колела или дръжки. Цялата чанта ръчен багаж трябва да се вмести в твърда рамка, иначе рискувате да заплатите допълнително преди да стигнете до гейта.

Всички чанти, портфейли, лаптопи и чанти за лаптопи се отчитат като отделен елемент от ръчния багаж. EasyJet предполага, че ако вие разполагате с чанта или чанта за лаптоп, можете да ги поставите една в друга. Ако обаче се установи, че въпросните чанти надвишават посочените размери, или пътниците носят повече от един брой ръчен багаж, всяка допълнителна чанта ще бъде проверена в багажното отделение и ще бъде заплатена допълнителна такса за нея.

Пътниците ще бъдат таксувани с допълнителни 25 паунда за всяка допълнителна чанта още на гишето за регистрация. Ако сте се чекирали онлайн и не минавате през гише, а директно отивате до гейта, там ще бъдете таксувани допълнително с 40 паунда за всеки допълнителен багаж.

Много по-евтино ще ви излезе, ако заплатите онлайн за допълнителната си чанта – между 13 и 30 паунда за всеки допълнителен багаж. Багажът може да тежи максимум 20 килограма, но все още няма ограничение по отношение на размерите.

Оказва се, че авиокомпанията има квоти за багаж и пътниците могат да се комбинират помежду си. Например един пътник би могъл да има чанта с тегло 18 килограма, а друг – с тегло 22 килограма. Общо двата багажа тежат 40 килограма. EasyJet няма нищо против да разпределя теглото на допълнителния багаж по този начин.

Share

One comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *