Зимните ни курорти отбелязват Световния ден на снега

боровец, ски, зима, сняг, скиор

Снимка: Бороспорт

На 14-ти януари, събота, Боровец за поредна година ще стане част от Световния ден на снега с много снежни забавления. Това ще е шестото издание на глобалния снежен празник, който с всяка изминала година събира все повече привърженици и участници по целия свят.

Специално за празника, за най-малките гости на курорта детският парк “Борокидс” ще бъде безплатен с включена екипировка.

За всички, които искат да направят своите първи стъпки в зимните спортове, уроците  по ски и сноуборд за начинаещи също ще са безплатни.

По време на празника, дневната лифт карта за деца на възраст от 7 до 13 години ще бъде на символичната цена от 1лв, а събраните средства ще бъдат внесени в новия Фонд за подпомагане на детския и младежки спорт „Петър Попангелов и приятели за Боровец”.

Малките планински откриватели също ще могат да научат всичко за лавинната безопасност като се включат в  забавния „Лов на съкровища“, организиран от БАССЕС из Въжения град. Повече за безопасността в планината ще научим и от екипите на Планинска Спасителна Служба, които със своите четириноги помощници ще представят интересни демонстрации.

Световният ден на снега ще бъде отбелязан и в Пампорово на 18-и януари с Конкурс за снежни фигури.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *