Японски ресторанти предлагат соло трапезария за обяд насаме

япония, ресторант, Ichiran

Снимки: Facebook/Ichiran

Верига японски ресторанти се опитва да премахне стигмата около храненето сам. Заведенията разполагат със специална трапезария, където интровертните им клиенти няма да успеят да осъществят дори зрителен контакт с друг клиент или човек от персонала, докато обядват.

япония, ресторант, Ichiran

В Ichiran Ramen поръчките се правят чрез карта, а ястията се доставят през персонален люк за всеки един клиент. Уникалният опит на ресторанта насърчава клиентите си да се концентрират върху вкусовете на ястията, като им предлага уединение.

Концепцията е дело на Манабу Йошитоми, който забелязал, докато бил студент, че много момичета-студентки не обичали да ядат пред други хора. Вместо традиционните полуфабрикати от магазините, веригата предлага спокойна уединена обстановка.

При влизането си в ресторанта, всеки клиент трябва да закупи билет и да резервира място на дълъг дървен плот, като всяка място е отделено от съседното със специални панели. Единственото основно ястие, което се предлага, е tonkotsu – супа, направена от свинска кост и юфка. Повече избор има при гарнитурата, като можете да изберете пикантна текстура или традиционна. Ако клиентът иска да добави нещо към менюто, трябва да натисне бутон, който се намира на плота. В менюто се предлагат и различни видове напитки. Така, обядът ви в Ichiran Ramen може да се реализира без каквато и да било човешка намеса, дори и от страна на персонала. Е, с изключение на момента, в който две ръце ще се покажат през малко прозорче, за да ви сервират поръчаната храна.

Ако искате да посетите странния ресторант с приятел, заведението предлага премахване на панелите, които разделят клиентите. Ichiran Ramen разполага с 60 ресторанта в Япония и Хонг Конг, както и един в Ню Йорк.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *