За успешен летен сезон концесиите на плажове трябва да се случат сега

море, плаж

Снимка: freeimages.com

За да е гарантиран и успешен летният сезон догодина е необходимо още сега да се проведат процедури за концесии и наем на плажовете, чиито договори са изтекли в края на 2016 година и на тези, които изтичат в средата на 2017 г. Това заяви министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

Тя посочи, че са стартирани договорите, които изтичат, и голяма част от тях ще бъдат продължени и при служебния кабинет. По думите й така, като няма плажове без стопани, може да се гарантират очакваните ръстове за предстоящия летен сезон.

„С големите туроператори, с които работим като „Томас Кук“, „ТУИ“, „Дер туристик“, вече договорихме между 30-40% ръстове за лято 2017 година на база на ръстовете от 2016 година. Включително тази седмица съм в Москва по покана на руския министър на туризма и председателя на Федералната Агенция по туризъм на Русия да договаряме лято 2017 година, което също е изключително важно. Русия е един от основите ни пазари“, каза още Ангелкова.

Тя припомни, че още от средата на миналата година се работи за успешен летен сезон 2017 г.

„2016 година имахме изключително успешен и рекорден сезон с ръст от 18%, над 5,5 млн. чуждестранни туристи само за първите 4 месеца, а с крилата на сезона стават над 6 милиона“, каза още министърът пред „Фокус“.

Тя посочи, че при подготовката на концесии са се водили максимално от качеството на услугата и намаляване на цените за плажни принадлежности.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *