Китай сътвори плаваща пешеходна пътека, двойно по-голяма от Манхатън (видео)

китай, пътека

Снимка: YouTube

Когато става въпрос за туризъм, Китай е известен с подхода си „Колкото по-голямо, толкова по-добре“. И това определено важи с пълна сила за най-новата атракция в Поднебесната империя – плаваща пешеходна пътека, която се простира върху 31 мили. Това е два пъти повече от големината на остров Манхатън в Ню Йорк.

Седейки на устието на река Хоншу в Югозападен Китай, голямата пътека бе открита на Нова година с дъжд от фойерверки. До момента е била посетена от 60 000 туристи.

По-голямата част от структурата на пешеходната пътека е изградена, като на места има по-високи и по-ниски участъци, които са съобразени с нивото на водата. Като оживен център за забавления, пътеката е „въоръжена“ с 200 000 плаващи предмета, включително гигантска патица, която е закотвена за дъното на реката.

През деня туристите могат да се насладят на различни развлекателни програми и да се включат във водни спортове. През нощта пътеката се превръща в парад на светлината. Изчислено е, че са необходими 10 часа, за да се разходите по цялата дължина на новата атракция в Китай.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *