Пловдив е сред водещите топ дестинации в света за винен туризъм

вино

Снимка: pexels.com

Пловдив и Тракийската низина се наредиха на второ място в класирането за топ Винена дестинация за 2017 година. Класацията „10-те най-добри дестинации за винен туризъм на 2017 г.“ се прави от Wine Enthusiast.

Mike DeSimone и Jeff Jenssen, които водят класацията бяха поканени от Probegex като членове на журито на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив през 2016 година. В това си качество, те посетиха Пловдив и региона и още тогава споделиха своите отлични впечатления.

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света. През 2016 г. се проведе в Пловдив, където над 320 професионални съдии – енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино, от 52 националности дегустираха и оценяваха над 9000 вина и алкохолни напитки от 55 страни.

България бе предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. Пловдив беше избран като център на един от най-важните лозаро-винарски райони в България – Тракийската низина, където вино се произвежда от преди повече от 7000 години.

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles в Пловдив се организира от Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара.

 

10-ТЕ НАЙ-ДОБРИ ДЕСТИНАЦИИ ЗА ВИНЕН ТУРИЗЪМ НА 2017 Г.

 

  1. Аржентина, Кафаяте
  2. Тракийската низина, България
  3. Канарски острови, Испания
  4. Марлбороу, Нова Зеландия
  5. Прованс, Франция
  6. Лондон, Великобритания
  7. Калистога, Напа валей, Калифорния, САЩ
  8. Сицилия, Италия
  9. Рейнгау, Германия
  10. Хууд ривър, САЩ

 

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *