Wizz Air с нова линия от Варна до Тел Авив

Wizz Air, самолет

Снимка: sk.wikipedia.org

Wizz Air обяви нова линия от Варна до Тел Авив. Най-новият маршрут ще стартира от 21 юли с три седмични полета. Местата са вече в продажба и могат да се резервират на wizzair.com, на цени от 49,99 лева в една посока и с включени данъци и задължителни такси.

Wizz Air наскоро обяви, че ще разположи нов Airbus A320 на летище Варна, инвестирайки в региона 98 милиона долара. Самолетът дава възможност на авиокомпанията да добави общо шест нови линии към мрежата от Варна, която сега обхваща осем линии до шест държави.

Установявайки своя оперативна база в морската ни столица, авиокомпанията ще назначи за екипажи на новия самолет 36 човека, които ще бъдат базирани в града. Набирането на местен състав вече започна и авиокомпанията организира ден на отворените врати за всички, които проявяват интерес към кариера в WIZZ, високо в небето. Дните на отворените врати ще се проведат на 7 и 8 февруари, от 9:00 ч. в Интерхотел „Черно море“, (бул. „Сливница“ 33, 9000 Варна). Всички кандидати се умоляват да бъдат точни и да носят актуално автобиография на английски език, 2 снимки (в лице и цял ръст) и препоръки.

През 2016 г. Wizz Air стана водеща авиокомпания в България, с превозени над 1,7 милиона пътници по нискотарифните й линии, което представлява 25% годишен ръст и повече от 1300 местни работни места в асоциираните индустрии. Тази година Wizz Air ще има осем самолета в България, седем разположени в София и един във Варна, и 300, ориентирани към клиента, членове на екипаж. Сега WIZZ предлага 43 маршрута от България до 18 държави.

„След като обявихме 27-а база на WIZZ на летище Варна, сме развълнувани да донесем още чудесни новини на нашите български клиенти. Тел Авив вече е достъпен на нашите ниски цени от Варна и ние сме сигурни, че клиентите ще се радват да посетят „града, който никога не спи”, и е известен с богатото си културно наследство, красиви плажове, отлична кухня и кипящ нощен живот”, коментира Габор Васархели, мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air.

„Wizz Air вече обяви пет нови линии на летище Варна и сме истински щастливи да имаме още една до Тел Авив. Връзката по въздух е много важна за развитието на икономиката и туризма. Това е една чудесна възможност за по-удобно пътуване между Варна и Тел Авив. Желаем на авиокомпанията много успех“, заяви Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар“.

„Приветствам решението на  WIZZ да разшири дейността си в Израел. Откриването на въздушна линия е още едно доказателство за успеха на нашите маркетингови усилия и затова, че авиокомпаниите виждат Израел като много търсена туристическа дестинация с икономически потенциал. Ние гледаме на Wizz Air като партньор, който ще помогне за увеличаване на броя на туристите, пристигащи в Израел и се надяваме скоро да имаме още новооткрити маршрути“, добави Ярив Левин, министър на туризма на Израел.

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *