Безплатни уроци за начинаещи скиори в Боровец

ски, сняг, скиор

Снимка: www.flickr.com

По случай Световния ден на снега са организирани безплатни уроци по каране на ски и сноуборд на 14 януари, събота, в Боровец. За всички любители на по-екстремните усещания са предвидени безплатни уроци и по фристайл сноуборд и демонстрации в Промо Парк Бороспорт. Специални гости ще са момичета от Wildberries.

Създаден през 2012 г., Световният ден на снега (World Snow Day) е глобална  инициатива на Международната ски федерация (ФИС) и има за цел с различни събития да популяризира ски спортовете сред най-малките. Това ще е шестото издание на снежния празник, който с всяка изминала година събира все повече привърженици по целия свят.  Тази година празникът ще се отбележи в 478 събития в 42 държави.

И тази година Боровец е част от големия снежен празник с множество активности и забавления за цялото семейство.

За най-малките гости на курорта детският парк „Борокидс” ще бъде безплатен.  За всички, които искат да направят своите първи стъпки в зимните спортове, ще бъдат предоставени безплатни уроци по ски и сноуборд за начинаещи през целия ден.

Специално за празника за всички деца от 7 до 13 години включително дневната лифт карта ще бъде на символичната стойност от 1 лев. Събраните средства ще бъдат внесени в новосъздадения Фонд за подпомагане на детския и младежки спорт „Петър Попангелов и приятели за Боровец”.

Малките планински откриватели също ще могат да научат всичко за лавинната безопасност като се включат в  забавния „Лов на съкровища“, организиран от БАССЕС из Въжения град. Повече за безопасността в планината ще научим и от екипите на Планинска Спасителна Служба, които със своите четириноги помощници ще представят интересни демонстрации.

Като част от стремежа на „Бороспорт“  АД да направи зимите забавления достъпни за всички, заедно със сдружение „Един живот“ и сдружение  „Спина бифида и хидроцефалия – България „ по време на празника са предвидени снежни занимания за деца в неравностойно положение.

Към снежния празник се включва и обновения хотел „Рила“ с 10% отъпка за резервациите този уикенд.

През целия зимен сезон „Бороспорт“ осигурява безплатни лифт карти за всички деца и  ученици от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, което ще помогне на децата да се докоснат до планината и да развият уменията на бъдещите ски и сноуборд шампиони на България.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *