Отворени писти и 1 лифт карта за 2 ски зони в Пампорово в неделя

пампорово, сняг, планина

Снимка: Пампорово

Цялата ски зона в Пампорово и Чепеларе е отворена, като туристите имат възможност да карат в двете ски зони с една обща лифт карта. Пистите в двете ски зони са с различна степен на трудност и дават възможност на туристите да изпробват условията и възможностите си на повече писти, закупувайки само една лифт карта. Ски бусовете, които свързват двете ски зони циркулират постоянно между курортите и осигуряват бързото и надеждно придвижване на туристите. А лифтови съоръжения работят на 100% и в пълния си капацитет, за да улеснят придвижването на хората и да избегнат струпването на опашки по лифтовете.

Този уикенд курортът ще отбележи и Световния ден на снега със забавни игри и награди за най-малките, които желаят да се включат в организираните надпревари на 15-ти януари от 10 до 12 часа на плац Студенец в Пампорово.

Зимният празник се организира всяка година в средата на месец януари по инициатива на Международната ски федерация (FIS). Целта на това социално събитие е да предизвика всички да се обединят около зимните спортове и най-вече да предизвика интерес у децата да се радват на снега и да опознават все повече зимните спортове.

Организаторите от „Пампорово“ АД и  ски гардеробите в Пампорово и Мечи Чал -Черният кон, Мироне и Шоки са предвидили музика, забавни игри, сладки изкушения и много награди за участниците в „игрите на снега“. В неделния ден Пампорово стартира набиране и на деца за новата детска сноуборд школа към ски клуб Пампорово. Всеки желаещ може да се регистрира и запознае по-подробно с условията в специално изградената шатра на ски център Студенец.

Пътната обстановка в региона е отлична за зимни условия, няма затворени пътища и проходи в Средните Родопи, пътищата до Пампорово и Мечи Чал са проходими при зимни условия.

Зимно слънце, ясно небе, безветрие и минусови температури са най-любимата комбинация за всички карачи и любители на курорта, които трепетно очакват всеки сезон типичното „пампоровско време“, за да се насладят максимално на планината и условията за зимни спортове. Натрупания пресен сняг през последните 20 дни в комбинация с твърдата основа от изкуствен сняг, подготвена още през ноември, позволи на цялата ски зона в Пампорово да бъде отворена, а студеното време да стегне и запази пистите в перфектно състояние.

Метеоролозите предвиждат нови снеговалежи в следващите седмици, чак до края на февруари, което би превърнало сезона в най-добрата зима от няколко години насам, а на туристите да даде възможност да покарат повече пъти в любимия си курорт. Наличната натрупана до момента снежна покривка, в съчетание с допълнителното обледяване и обработка на пистите в ски зоната са готови да посрещат туристи до края на зимния сезон.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *