Туристи от 45 националности са участвали в безплатните пешеходни турове във Варна

варна

Снимка: varna-bulgaria.info

Туристи от над 45 националности са се включили в безплатни пешеходни турове за индивидуални туристи, провеждани от Община Варна и Съюза на екскурзоводите, съобщиха от дирекция „Туризъм“ в морската ни столица.

Най-много са били представителите от Полша (11%), Франция (9%), Германия (8%), Великобритания (5%), САЩ (5%). Имало е и гости от Еквадор, Индия, Филипини и др.

Средно в групите се събират между 15 и 25 човека.

„Отзивите са изцяло положителни и предполагат провеждането на подобни обиколки и през летния сезон на 2017 г., когато интересът се очаква да бъде още по-голям“, коментираха от дирекцията.

През миналата година Община Варна е участвала в 22 международни туристически изложения у нас и в чужбина – сред които във Виена, Щутгарт, Мюнхен, Хамбург, Прага, Белград, Букурещ, Будапеща, Берлин, Москва, Киев, Санкт Петербург, Велико Търново, Новосибирск, Франкфурт на Майн, Казахстан, Русе, Париж, Смолян, Лондон, Варшава и Лайпциг.

Представянето на изложението в София – „Ваканция и Спа“, е донесло награда за общината за най-атрактивно и активно представяне. Грамоти са получени и от туристическите изложения в Новосибирск, Киев и Санкт Петербург.

Сред мащабните събития, в които община Варна успешно е представила своята визия за развитие на туризма, са Третият годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм; Международният конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм, по време на който бе представен Варненският халколитен некропол и най-старото открито обработено злато в света; Международният форум на европейския туристически бранш под наслов MTG Get Together Bulgaria 2016 , в който взеха участие повече от 150 експерти от туристическият бранш от Европа, Африка и Азия.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *