Десет рекламни видеа ще популяризират българските ЕДЕН дестинации

каварна

Снимка: wikipedia.org

Десет рекламни видео клипа ще популяризират българските ЕДЕН дестинации. Те са изработени с европейско финансиране по проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България – второ издание“, изпълняван от Министерството на туризма като бенефициент по Програмата за конкурентоспособност на малките и средни предприятия (COSME) 2014-2020 г.

EDEN e акроним на European Destinations of ExcelleNce (най-добри европейски дестинации). Целта е да популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на целия Европейски съюз. е да се промотират българските ЕДЕН дестинации на национални и избрани чуждестранни туристически пазари, и да се повиши информираността и разбирането за ЕДЕН инициативата и за принципите на устойчиво развитие.

Кратките промоционални видеа са с продължителност до една минута и половина, по един за всяка от ЕДЕН дестинациите: Луковит, Враца, Каварна, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Сапарева баня,  Природен парк Странджа и Сандански. Направен е и един общ имиджов клип, с продължителност малко над 3 минути за всички 12  дестинации, включени в проекта. Видеата са създадени по начин, представящ дестинациите за българските и чуждестранни туристи. Те включват и някои от интересните събития и туристическите обекти на тяхната територия.

Клиповете ще бъдат сред показваните материали на предстоящите международни туристически изложения, на които България ще участва през 2017 г. Ще бъде използвано и онлайн пространството, а видеата могат да бъдат излъчвани и при бъдещи рекламни кампании на България, както и от съответните дестинации за реализиране целите на регионалния им маркетинг. Материалите са издадени и в тираж от 2 000 броя на DVD носители, във версия на български и английски език. Предвижда се те да се разпространяват на място на туристически борси, форуми и др. събития, на които България участва.

Видеоматериалите са изработени от „Студио Бленд“ ООД, след проведена процедура по Закона за обществените поръчки в периода юни-юли 2016 г. Стойността на всяко видео, изработено във версия на български и английски език, е 3 300 лв. без ДДС. В тази сума се включва и изработването и доставянето на DVD носителите. Всички права принадлежат на Министерството на туризма.

Проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН от България – второ издание” е на стойност близо 70 000 евро. Продължителността му е 18 месеца, като общата цел. Проектът цели да надгради и доразвие проект на същата тема, реализиран в периода 2011 – 2012 г.

Клиповете може да видите тук.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *