Двойка учители се отправи на дълго пътуване с децата си с образователна цел

Норвегия

Снимка: pixabay.com

Ричард и Катрин Тролей са предприели 16-месечно пътуване с двете си дъщери, като сами обучават 11-годишната Лоти и 8-годишната Либи, докато обикалят цяла Европа. За този период те са посетили 27 страни в къщата си на колела, участвали са в над 200 семейни дейности, като скално катерене, каяк, колоездене и рафтинг. Момичета имат уроци в „класната стая” най-вече с помощта на образователни приложения през 2-3 сутрини в седмицата. В останалата част от времето те посещават музеи, научни центрове и исторически обекти.

Нетрадиционните родители твърдят, че момичетата са с около две години напред пред своите връстници. Татко Ричард и мама Катрин се отказали от работата си в частно училище в Северен Йоркшир, за да предприемат пътуването на живота си. И може би това е най-доброто решение, което някога са взимали.

Момичетата успяват да усвоят материала от обучението си, тъй като реално тяхното обучение е през опита. Те заменили науката и биологията с посещение на подземни пещери, ледници и фиорди в Норвегия и наблюдавали делфини в дивата природа.

Уроците по география включват нощувка във вулкан, рафтинг в Хърватия и пешеходен маршрут през древни руини в Италия. И докато повечето британци се чудят как да обяснят сложността на Брекзит на децата си, сестрите са били в Брюксел в деня, в който Великобритания гласува напускането на ЕС.

А сега чуйте – Лоти и Либи разбират 5 езика, включително френски, испански, португалски, италиански и, естествено, майчиният английски език. И всичко това е благодарение на пътуванията им и задължителната комуникация с местните по време на обиколките.

Ричард и Катрин планират да сложат край на пътуванията през септември, когато Лоти да се върне на училище. Според тях повече от 16-месечно откъсване от ежедневието няма да се отрази благоприятно на социализирането на децата им.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *