Идва ли краят на средната седалка в самолетите?

самолет

Снимка pixabay.com

Средната седалка в самолета е сигурното място, от което можете да се окажете в непосредствена близост до двама непознати в продължение на няколко часа – докато трае полетът ви. А забравихте ли за битката с подлакътниците?

Дизайнери са се заели с намирането на решение за това неудобство. Те предлагат при полети на кратки разстояния седалките в самолета да бъдат разположени шахматно, като средната седалка бъде разположена по-назад от пътеката и прозорците, както и да бъде по-ниска. Новата седалка е проектирана от Молон Лабе и е 4 инча по-широка от традиционната средна седалка. В същото време седалката, която се намира до пътеката, може да се плъзга до средната седалка, за да може да се разшири пространството на пътеката и да улесни качването на пътници на борда.

Ханк Скот, основател и главен изпълнителен директор на базираната в Денвър компания, заяви пред „Дейли Мейл”: „Седалките вече са преминали предварителните тестове. Очаква се сертифицирането им от авиационните власти. Предложението е оповестено, след като Боинг и Еърбъс показаха новите си седалки, които успяват да омекотят ефекта на часовата разлика върху тялото.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *