Как да се спасим при самолетна катастрофа – вижте няколко важни трика

самолет, самолетни билети, летище София, Air France

Снимка: freeimages.com

Шансовете за самолетна катастрофа са един на всеки 1.2 милиона полета. Но ако все пак се случи така, че хванете нещастния полет, има някои мерки, които можете да предприемете, за да увеличите шансовете си за оцеляване. Бивша стюардеса на United Airlines споделя какво е нужно, за да се спасите.

Добре е да знаете къде се намирате. Всеки път, когато заемете мястото си, трябва да преброите редовете, за да сте наясно кой е най-близкият изход до вас. В картата за безопасност е обяснено как можете да отворите вратите на самолета и дали трябва да предприемете допълнителни стъпки.

Ако имате седалка пред вас, кръстосайте ръцете си така, че седалката да успее да защити тялото ви. Дръжте челото си долепено до кръстосаните си ръце – така ще намалите шансовете за сериозни наранявания на главата и шията при камшичен удар. Ако няма седалка пред вас, се наведете колкото можете повече надолу и приберете коленете си до тялото. Но най-важното е коланът ви да е здраво стегнат.

Главата, вратът и гърбът могат да бъдат защитени с одеяло, яке, палто или каквото имате наблизо, за да омекотите удара от багажа, който също би могъл да падне върху вас. При самолетна катастрофа, дори таванът би могъл да се разпадне. Ако имате дамска чанта, по-добре я пъхнете под седалката – така поне няма да падне на главата ви при удар. Освен това багажът под седалката пред вас ще се превърне в бариера за стъпалата и краката ви. А ако нараните краката си, няма как да избягате от самолета.

Всички предмети могат да бъдат закупени отново. Помнете това, когато хуквате към изхода на самолета заедно с лаптопа си в ръка. И бъдете сигурни, че стюардесите ще го изтръгнат от ръцете ви, защото разполагат само с около 90 секунди, за да евакуират 600 пътници.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *