Непал разкрива мистичната си красота с необичайни СПА терапии

Непал

Снимка pixabay.com

Един висок тъмен мъж удряше в метална купа с дървена пръчка. Всеки удар произвеждаше невероятни вибрации, които успяваха да хипнотизират всяка клетка от тялото ми, от главата до петите. Пеенето е древна практика с уникалния за региона хималайски език. Органите в човешкото тяло вибрират на определени честоти, когато са здрави, и на други – когато са болни. Твърди се, че металните купи имат способността да балансират въпросните честоти по такъв начин, че да успеят да възстановят здравето на тялото.

По време на 60-минутната сесия терапевтът успя да определи кои са небалансираните органи на посетителите, насядали по земята заедно с мен. Не знам дали тези звуци са успели да ме излекуват от нещо, но със сигурност знам едно – наистина спах много спокойно тази нощ. Пеенето заедно с ударите по металните купи е една от най-добрите СПА терапии, които се предлагат на туристите в Непал, разказва журналист от „Мейл Онлайн Травъл”.

Където и да потърсите повече информация за Непал, първите изображения, които ще видите, са назъбените заледени върхове на най-зрелищните планини в света. Уютът на Непал е в традиционните непалски села, където можете да бъдете настанени в отделни вили, пръснати сред градини от хризантеми и орхидеи. Прелитащите птици и пеперудите са в изобилие. Най-добрите стаи във въпросните вили разполагат с огромна тераса на покрива – идеалното място, където да се сгушите и да почетете книга. Общите части са обогатени с невероятни басейни, а синята вода в тях като че ли се слива с небето.

За подхранване на душата местните обикновено предлагат на туристите занимания по керамика, земеделие, градинарство, йога или медитация. Местните СПА центрове разполагат със звукови кабини и такива за цветотерапия, къщи от хималайска сол, площадки за масаж на открито, йога зали и парни бани. Има и открито помещение за медитация, в което влизате без обувки, за да усетите целунатата от росата трева по пръстите на краката си. А в комбинация със свежия планински въздух, душата ви вече е успокоена.

Шумна, оживена, прашна, гъсто населена – това е столицата на Непал Катманду. Тя се намира на около час път с кола от въпросните вили. Трябва да знаете, че при първата среща Катманду е шокиращ за новака пътешественик. В сърцето на стария град има около 50 храма, дворци и други паметници на хиндуистки и будистки същества, и всичките са с екзотични имена и външност. Сваямбхунат е едно от най-свещените будистки места за поклонение. Посещава се от много туристи, но преди да потеглите натам, се подгответе за гледката – маймуните са навсякъде – по улицата, в храмовете, десетки, стотици, а може би и хиляди.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *