Бургас ще търси най-добрите сувенири, рекламиращи града

Бургас, Плувен маратон, Остров Света Анастасия, награди

Снимка Община Бургас

Община Бургас обяви конкурс за изработване на идейни проекти за сувенири, популяризиращи морския град. Те ще влязат в асортимента на общинското социално предприятие „Морски знаци“, в което работят сръчни и талантливи хора с увреждания.

Идейните проекти трябва да интерпретират духа на Бургас и културата на целия регион. Търси се моделът, в който да се съчетаят визията на Бургас като модерен европейски град, привлекателна туристическа дестинация, място на традиции и иновации, на творчество и развитие.

Изисквания към идейните проекти за изработка на сувенири:

Те  трябва да са проектирани така, че да са подходящи за използване както в малки, така и в по-големи размери. Проектите трябва да съдържат текст: БУРГАС, както и да има вариант на английски език: BURGAS. Да могат да се изработват ръчно. Допустими материали са американ, канаваца, панама, лен, памучни платове, кожа, керамична, стъклена или дървена заготовка.

 Условия за участие:

Всеки автор може да предложи за участие в конкурса до 6 проекта.

Всеки проект следва да е създаден специално за целите на конкурса.

Заедно с проекта си, авторът трябва да приложи: имената си, ел. поща и телефон за контакт; подписана декларация за авторство (свободен текст).

Краен срок за изпращане на проектите: 28.02.2017 г.

Предложенията се очакват по пощата на адрес: гр. Бургас, к-с „Славейков“, бл. 47, партер, за ОП „Морски знаци“ – или на място на същия адрес.

Оценяване и класиране:

Оценяването и класирането на постъпилите в указания срок проекти ще се извърши на няколко етапа.

Първи етап:

Оценяване на постъпилите предложения от жури в състав:

–  представители от Община Бургас;

–  представители от ОП „Морски знаци“.

Журито ще избере  до 10 проекта /според общия брой постъпили предложения/.

Втори етап:

Публиката гласува и избира от селектираните от журито проекти, които ще бъдат публикувани в страницата на Морски занци във facebook. Първите 5 проекта, които получат най-много харесвания, ше бъдат избраните победители.

Трети етап:

Обявяване на идейните проекти – победители.

Награда:

Община Бургас ще покани авторите на класираните на първите пет  места проекти за сключване на договор за откупуване на авторските права срещу конкурсна премия в размер на 150 лева.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *