Пловдив представи културно-историческото си наследство в Брюксел

изложение, туризъм, брюксел

Снимка: Община Пловдив

Община Пловдив взе участие за първи път в Международното туристическо изложение „Salon de vacances“ (“Ваканция“), което се проведе в град Брюксел, Кралство Белгия от 2 до 5 февруари. В специализираната туристическа борса в ЕКСПО центъра в Брюксел се включиха повече от 800 изложители от цял свят, които представиха пред посетителите – водещи местни и чуждестранни туроператори и медии, своите продукти и услуги, както и съвременните тенденции и новите трендове в туризма и пътуванията.

Град Пловдив, който участва в информационния щанд под патронажа на Министерство на туризма, се радваше на силен интерес като бъдеща Европейска столица на културата. Посетителите на щанда се запознаха с богатото културно-историческо наследство на града, притежаващ повече от 700 културно-исторически забележителности и над 300 000 движими културни паметници, с находки от седем археологически периода и възможностите за практикуване на различни видове туризъм в града и в региона. Важен акцент в презентациите бе  предстоящото домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година.

Местните и чуждестранни туроператори получиха подробна информация и за ежегодната Международна среща по туризъм, която се провежда в града под тепетата. Една от основните цели е представянето на Пловдив и региона като атрактивна туристическа дестинация за чуждестранните участници, които посещават България и града ни за първи път.

През настоящата 2017 г. Международната среща  по туризъм ще се проведе от 4 до 7 октомври.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *