Губернатор поиска посещенията във Венеция да са с предварително записване

Италия, Венеция, гондоли, туризъм, хотели, резервация

Посещенията на туристи във Венеция да става само след предварително записване. Това поиска Лука Зайя, управител на областта Венето, чийто административен център е Венеция. Според него броят на чуждестранните гости в красивия град трябва драстично да се намали.

В писмо до италианския вестник „Кориере дела сера“ той подчертава, че притокът на туристи трябва да се контролира на двата единствени входящи за града пункта – жп-гарата и площад „Рома“.

Една от причините управителят на областта да прибегне до крайните мерки са зачестилите оплаквания от местни жители от многото и в голямата си част невъзпитани гости. Туристите често превръщали венецианските улички в тоалетни, биваци за пикник, спане и оставяли след себе си боклуци. Много от гостите идвали само за ден, като по този начин не подпомагали икономиката на града, тъй като се хранели с приготвени от вкъщи сандвичи и пиели вода само от градските чешми.

В същото време Лука Зая отхвърля идеята туристите да плащат входна такса. Според него културното и историческо наследство на Венеция принадлежи на всички и достъпът до града трябва да остане абсолютно свободен.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *