Пампорово и Чепеларе с рекорден зимен сезон

пампорово, сняг, планина, ски

Снимка: Пампорово

Зимните курорти Пампорово и Чепеларе отчитат най-успешния си зимен сезон досега. Това заяви кметът на Смолян Николай Мелемов. По думите му туризмът е най-перспективният отрасъл в региона, като много хора от двете общини работят в тази сфера.

Той подчерта, че успешният сезон се дължи на положените усилия, рекламата и на добрите условия. Туристите, посетили веднъж тези курорти, остават доволни и избират да се върнат, което е и най-важното за бизнеса, добави градоначалникът.

„Смея да твърдя, че през последните години туризмът и в селата е много добре развит. Община Смолян участва в няколко трансгранични и европейски проекта и разви няколко туристически обекти. Сред тях са Момчилова крепост, Каньонът на водопадите, Пещера „Калето“ над село Кошница. Стараем се да влагаме средства в туристически обекти, които да привличат туристите и да са в помощ да бъде създаден един голям общ продукт за общината, за да може и лятото да се привличат посетители“, обясни той.

Мелемов каза още, че Община Смолян е започнала инициатива за издаване на карти за безплатен достъп на деца до ски-пистите в Пампорово. Идеята на общината е всички деца да имат възможност да се научат да карат ски, като за целта е обособена малка ски-писта. В града ще стартира и друга инициатива, насочена към младите хора- информационна кампания, която ще популяризира възможностите за намиране на работа и обучение на младежи до 29 години. Целта е на младежите да им бъде помогнато да намерят своята реализация, добави Мелемов.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *