Печелим до 20% отстъпка, ако резервираме лятна почивка през март

Черно море

Снимка: freeimages.com

До 20 процента е намалението, което може да ползвате, ако запазите лятната си почивка до края на този месец. Колкото отлагате решението, толкова и отстъпката намалява. Така например през април тя ще е едва около 10 процента при 30 на сто намаление на почивка, запазена миналата година.

Отстъпки в цените има и за летните почивки в чужбина. Най-предпочитани от българите дестинации остават Гърция, Турция, Италия и Испания. Цените на пакетите се движат между 250 и 1000 лв. при ранни резервации. Голяма част от самолетните програми към Италия и Испания също са разпродадени.

Една трета от българите вече са планирали почивка по родните плажове. За пика на сезона много от хотелите дори вече са пълни. За тях резервациите продължават само за юни и септември, информира Нова телевизия. Пакетите с най-добро съотношение цена-качество са разграбени от юни до септември, а най-търсени до момента са 4-звездните хотели.

Новият хит, дори при ранни записвания, е ваканция до три дни, но при по-младите. Семействата залагат на класическа седмична почивка.

Експертите обаче съветват да внимаваме, ако прекалено рано резервираме почивката си, защото, ако се откажем, няма да ни възстановят парите.

Очаква се през това лято в страната ни да почиват с 10 процента повече туристи спрямо миналия летен сезон. Преди дни от Министерството на туризма прогнозираха рекорден брой туристи това лято, като все по-голям интерес се очаква от Германия, Русия, Холандия, Франция, Чехия, Словакия и Швеция.

Сериозен ръст към планираните полети за активния летен сезон отбелязват и морските ни летища във Варна и Бургас. Очакванията на хотелиерите са за повече както български, така и чужди туристи, като прогнозите са общо през курортите по Черноморието това лято да преминат над 11 милиона туристи.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *