Двуцифрен ръст на германски туристи за лято 2017 във Варна

варна

Снимка: varna-bulgaria.info

Всичките големи германски туроператори, които предлагат България в летните си програми – DER Touristik, Thomas Cook, TUI, FTI, Schauinsland и Alltours отчитат двуцифрен ръст при ранните записвания до този момент. Например през 2016 г. DER Touristik е изпратил около 130 000 души в нашите курорти, а в момента отбелязва ръст от 26% на записванията, като очакванията са повишението да е с още поне 10% повече. Данните станаха ясни по време на световния туристически форум ITB в Берлин, в който Община Варна се представи като част от националния щанд на България.

„Специален акцент в представянето на морската столица бяха възможностите за летен ваканционен, културен и уелнес туризъм, както и събитията по линия на „Варна – европейска младежка столица 2017“, съобщи Тихомир Патарински, ръководител на Туристическия информационен център във Варна.

За поредна година хотели от курортите на морската столица, които предлагат уелнес и спа пътувания, са били включени в каталога на специализирания немски туроператор KUR CLUB – Franz Raiz. Първите чартъри от Германия стартират с него на 19-и март с полет от Дюселдорф и Франкфурт до Варна.

„Престоят на тези туристи е дълъг и се характеризира с ползване на множество допълнителни услуги на място в курорта и града“, обясни Патарински.

По данни на организаторите на международната борса туризмът запазва своя темп на растеж, въпреки геополитическите кризи в различни райони на света. Статистиката на изложението е отчела над 125 000 посетители за петте дни и над 10 000 фирми и организации от 180 страни и региони.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *