Возим лаптопа с нас в самолет само до края на седмицата

самолет

Снимка: flickr.com

Забраната, наложена от Великобритания, за внасяне на електронни устройства в пътнически самолети, влиза в сила до края на седмицата. Това съобщи транспортният секретар Крис Грейлинг, информира BBC.

Забраната ще важи за всички устройства – лаптопи, таблети и друга по-голяма техника, които надвишават 16 см дължина, 9,3 см широчина и 1,5 см дълбочина. На борда вече няма да може да се носят и мобилни телефони, които не съответстват на посочените размери.

Рестрикциите за полети бяха обявени в началото на седмицата от САЩ и Великобритания. Те ще касаят полети на няколко компании от няколко държави. По-късно агенциите информираха, че Обединеното кралство е приело допълнителни мерки за сигурност на полетите от Ливан, Йордания, Турция, Египет, Тунис и Саудитска Арабия.

В сряда пък стана ясно, че забраната на Департамента за вътрешна сигурност ще обхваща 9 самолетни компании и 10 летища в 8 държави.

Наложената от САЩ забрана за внасяне на електронна техника в салона на пътническите самолети е в отговор на разузнавателна информация за терористична заплаха.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *