Air France с втори Boeing 787 във флотата си

самолет ер франс

Снимка: Air France

На 20 април сутринта, вторият Boeing 787 на Air France кацна на летище Париж-Шарл дьо Гол. Първият си полет този нов самолет ще извърши на 1 май до Монреал. До края на 2017 г., Air France ще има още три машини, а през лятото на 2018 г. флотът ще се състои от шест Boeing B787.

Това най-ново поколение самолети предлага уникално пътуване. Най-новите салони на борда на Air France предлагат лукс в бизнес класата (30 места), комфорт за всички в новата Premium икономична  (21 места) и в икономичната (225 места) класи; Wi-Fi връзка на борда, адаптирана към изискванията и навиците на клиентите (от 20MB до 200MB, на цени от 5 до 30 евро); допълнителен комфорт и пространство с най-новите кресла в Premium икономичната класа; осветление, което се адаптира към различните фази на полета; 30% по-големи люкове, в сравнение с подобни самолети; подобрение на въздушното налягане и по-високи нива на влажност по време на полет, за по-голям комфорт при пътуване.

Този самолет от ново поколение има и някои много важни преимущества. Сред тях е разходът на гориво, който е намален с около 20% в сравнение с предходното поколение самолети,  което понижава влиянието от поредно увеличение на цената на горивото. Значително намаляване на емисиите на въглероден диоксид (около 20%), както и емисиите на шум.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *