6 май празник за зрителите на театър „Българска армия“

театър българска армия, тба

Снимка: Театър "Българска армия"

Денят на храбростта и празник на Българската армия, който по традиция се отбелязва всяка година на 6 май (Гергьовден), е празник и за всички зрители на театър „Българска армия“.

В дните 3, 4 и 5 май може да закупите билети за всички постановки на театъра през май и юни на цена от 7 лв.

В театър „Българска армия“ всеки може да се откъсне от света и да загърби напрегнатото ежедневие с ярки и неповторими театрални преживявания, които ще направят месеците МАЙ и ЮНИ още по-слънчеви и смешни. Защото театърът е мястото, където с радост можете да доведете семейството си, да се срещнете с приятели и да се посмеете с актьорите – армейци.

10 май /сряда/ „ПОСЛЕДНИ ПОРЪЧКИ“ – комедия, която ще ни припомни, че хуморът е най-добрия начин да разрешиш един проблем. Ситуацията в един английски бар става абсурдно комична, когато влиза чиновникът на Смъртта. За да си покрие дневния норматив, му е нужен доброволец. Ами сега…?

11 май /четвъртък/ „ШВЕЙК“ – ще ви покани на по бира в компанията на  Вальо Танев и Герасим Георгиев – Геро и с разказа за смешния, симпатичен и препълнен с перипетии войнишки живот.

12 и 25 май /петък и четвъртък/ „САЛОМЕ“ – най-новото заглавие в театър „Българска армия“. Режисьорът Диана Добрева, която ще видите и в главната роля на Саломе, поднася на зрителите текста на Оскар Уайлд по изключително съвременен и различен начин, който гали всички сетива.

13 май /събота/ „КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН“ – една от най-виртуозно забавните комедии на Оскар Уайлд. За парадоксалния капан на любовта, който се разкрива пред очите на публиката благодарение на две лудо влюбени двойки.  В преследване на любовта си те стремглаво прелитат през комични недоразумения и абсурдни препятствия.

14 май /неделя/ „ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА“ – комедията, която „безпощадно” ще Ви разсмива с родното чувство за хумор, националният ни „гений” и с най-добрия приятел на човека – кучето.

20 и 27 май /събота/ „ВДИГАЙ ЗАВЕСАТА“ – комедия за един изоставен, прашен и завещан театър. История за пътя, който извървяват пет жени една към друга, за обединяването им в едно семейство и бъдещето на тяхното завещание – в името на театъра.

27 май /събота/ „НОЖИЦА-ТРЕПАЧ“ – спектакълът се завърта около мистериозното убийство на прочута в миналото пианистка. Всяка вечер представлението се допълва с нови импровизации, а публиката активно участва в разследването. Постепенно спектакълът се превръща от криминален комичен трилър в интерактивна, изпълнена със смях и искрено забавление комедия.

Заглавията, за които може да закупите билети на специалната цена от 7 лв. през месеците май и юни, не се изчерпват до тук. Вкюват се още:

„СЕКС, НАРКОТИЦИ, РОКЕНДРОЛ“, „МНОГО ШУМ ЗА НИЩО“, „ЖАН И БЕАТРИС“, „ОТЕЛО“, „ТАРТЮФ“, „В ПОЛИТЕ НА ВИТОША“, „ЖЕЛЕЗНИЯТ СВЕТИЛНИК“,
„ЗАВЕЩАНИЕТО НА ЦЕЛОМЪДРЕНИЯ ЖЕНАР“, „ПИСМО ДО КАСАНДРА“.

Повече информация за постановките може да намерите на www.tba.art.bg

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *